Lichtkrant

Welcome visitor !!

ONTVANGERS


Yaesu FRG-7700

Deze Japanse communicatie ontvanger stamt uit begin jaren '80. Tweedehands gekocht ca. 10 jaar geleden. Ontvangt van 0 - 30 Mhz. FM/AM/USB/LSB/CW modes. Met bijbehorende inschakelbare antennetuner en voorversterkte telescoopantenne. Deze ontvanger is inmiddels bijna antiek. Maar de ontvangst blijft ondanks het verstrijken der jaren nog steeds uitstekend te noemen. Het apparaat wordt nog bijna dagelijks door mij gebruikt. Mocht u een exemplaar op de kop kunnen tikken dan is dit beslist een aanrader als u (net als ik) een AM liefhebber of DX'er bent. 


 
 
Tecsun S-2000
 
Deze ontvanger heb ik sinds februari 2016 en is zo goed als nieuw gekocht. Hij ontvangt het complete gebied van 100 kHz tot 30 Mhz, in AM/USB/LSB modes. De ontvangst- en (met name de) geluidskwaliteit van deze ontvanger is prima. Deze ontvanger beschik over een aantal andere mogelijkheden dan de Yaesu FRG-7700, zoals een RF gain, SSB BFO en zenders opslaan in het geheugen.
 
 
 
 
Sangean ATS-909X
 
Deze portable PLL syhthesized ontvanger heb ik in 2013 nieuw gekocht. Hij heeft naast een prima ontvangst op de FM radioband ook een goede ontvangst op LW, MW en SW banden. Voor deze banden kan de ontvanger aangesloten worden op een externe antenne, dus bv. een loop antenne. De geluidskwaliteit van deze portable ontvanger is uitstekend.
 
 
 
 
Akai AT-V04
 
Gemaakt in Japan begin jaren '80. Tweedehands gekocht vanwege mijn goede ervaringen met het merk Akai. Voor ontvangst van FM band en middengolf band. Met digitale uitlezing van frequentie (groot display), maar met een ouderwetse draaiknop voor het afstemmen. Intern heb ik het middengolfbereik aangepast tot 1705 Khz, zodat ook de piratenzenders va. 1610 Khz hierop te ontvangen zijn. Deze tuner heeft een mooie (warme) geluidskwaliteit, zowel op FM als op MW. Ook de gevoeligheid is goed. Daar waar op de meeste hedendaagse (topklasse) tuners de middengolf band vaak van slechte kwaliteit is, heeft deze tuner nog een degelijke middengolf ontvangt.